Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το 1ο Γυμνάσιο Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
7/3/2012

Σχετικά με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος  στο 1Ο Γυμνάσιο Θήβας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις 2/3/2012 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας θεωρεί ότι:
1) Το γεγονός ότι ο ορισμός  του Γυμνασίου ως  πιλοτικού έγινε χωρίς καν την ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων –αλλά επιβλήθηκε από την διοίκηση –ναρκοθέτησε το μέλλον του προγράμματος.
2) Κάθε  τέτοια πρωτοβουλία πρέπει να περνά  από τους συλλόγους διδασκόντων, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την τελική ευθύνη, για τις ουσιαστικές  αλλαγές που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο.
3) Η εντολή για υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση με την επίκληση κιόλας παιδαγωγικών και άλλων λόγων επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, 130×2 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του σχολείου (Λαμία) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι:

  • Όταν το ΠΕΚ Λαμίας ζήτησε  να δηλώσουν εγγράφως αν επιθυμούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια οι συνάδελφοι επικαλέστηκαν αδυναμία μετακίνησης, για οικονομικούς λόγους και άρα αδυναμία συμμετοχής.
  • Οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν τα έξοδα μετακίνησης από προηγούμενα σεμινάρια.
  • Ασκήθηκαν πιέσεις παντός είδους από την διοίκηση –κυρίως σε νέους συναδέλφους που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού.
  • Αποκορύφωμα όλων αυτών η Παρασκευή 2/3/2012, όπου απαγορεύτηκε στους συναδέλφους να μπουν στο πρόγραμμα του σχολείου με πρόσχημα την υποχρεωτική παρακολούθηση της επιμόρφωσης, παρότι οι συνάδελφοι παρουσιάστηκαν και παρέμειναν στο χώρο του σχολείου μέχρι την λήξη του σχολικού τους ωραρίου. Έτσι είχαμε την εφαρμογή ενός ιδιόμορφου lock out.
4)       Θεωρούμε απαράδεκτες όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις της Διοίκησης. Η νομιμότητα των ενεργειών  που επικαλείται δεν νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση το εφιαλτικό κλίμα τρομοφοβίας ,που βίωσαν οι συνάδελφοι και δημιουργήθηκε με δικιά της ευθύνη.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,
πολύ περισσότερο όταν οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν πια να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία τους.
Βλέπουμε σε αυτό το συμβάν την απόδειξη του κλίματος που επιχειρεί να δημιουργήσει το Υπ. Παιδείας με το «Νέο Σχολείο», όπου οι προϊστάμενοι  και ο διευθυντές θα προωθούν την πολιτική του Υπ. Παιδείας και θα επιβάλουν σιωπή σε οποιαδήποτε  αντίδραση και  οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται υπό την απειλή της  απόλυσης ή της δυσμενούς εξέλιξης   μέσω της  «αξιολόγησης»

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι κάθε ενέργεια της Διοίκησης που δημιουργεί ανάλογο κλίμα θα καταγγέλλεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα άμεσα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: η επόμενη φάση σεμιναρίων να πραγματοποιηθεί στη Θήβα ή Χαλκίδα για τα δύο πιλοτικά σχολεία των νομών Βοιωτίας και Εύβοιας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το ΔΣ της ΟΛΜΕ αφού συζητήσει να πάρει θέση στο θέμα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους σε συλλογικές δράσεις ,για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και του εκπαιδευτικού μας έργου.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Η ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή