Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΔΟΕ ζητά να πραγματοποιούνται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους μαθητές


Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι γονείς ταλαιπωρούνται  και αναγκάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο  σχολείο.
Άλλωστε προσφεύγοντας στο δημόσιο σύστημα υγεία υγείας , τα ιατρικά ραντεβού κλείνονται μετά από δύο μήνες  και ουσιαστικά εξωθούνται να απευθυνθούν σε ιδιωτικούς γιατρούς καταβάλλοντας και 40 ευρώ στην ιατρική επίσκεψη. Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας για να εγγραφεί ένας μαθητής στο δημοτικό θα πρέπει μεταξύ άλλων:
Να επιδείξει βιβλιάριο υγείας του μαθητή, όπου θα φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης και πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής.
Η επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας
 Η Διδασκαλική Ομοσπονδία απέστειλε  επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας , με την οποία ζητά  να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μαθητών της χώρας να εξεταστεί από τις υπηρεσίες  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
''Είναι γνωστό πως η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες συνδέεται με μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών (καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος) τόσο για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο, όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις''.
''Με δεδομένο τον όγκο των εξετάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και την ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη στελέχωση των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι γονείς ταλαιπωρούνται  και αναγκάζονται να πληρώσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο  σχολείο. Κάτι τέτοιο όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να το αντέξει η ελληνική οικογένεια'' ανέφερε.
''Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να αναλάβετε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μαθητών της χώρας να εξεταστεί από τις υπηρεσίες  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση'' προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου