Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΜΕ, Απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ


Αθήνα, 3/10/12

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική λιτότητας και περικοπών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Είναι φανερό πως για την νικηφόρα έκβαση των αγώνων μας σήμερα απαιτείται η συσπείρωση και ο συντονισμός ευρύτερων τμημάτων εργαζομένων και όχι η μεμονωμένη δράση. Στόχος μας είναι ο συντονισμός της δράσης μας με όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Τελική μας επιδίωξη η δημιουργία ενός πανίσχυρου μετώπου εργαζομένων, που θα ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ), με τελικό στόχο μια πολιτική προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
Προχωράμε στην οργάνωση των παρακάτω κινητοποιήσεων:
1.   Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.
2.  Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
3.   Επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων.
4.  Μέτρα συντονισμού και πολύμορφων δράσεων σε τοπικό επίπεδο.
5.  Συντονισμός δράσης με άλλες ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
6. Νέες γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά για την κλιμάκωση του αγώνα μας.
7. Καλούμε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να κλιμακώσουν τη δράση τους με νέες γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με βάση την απόφαση της ΓΣ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί:
Α) τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 8/10/12 στις 6 μ.μ. (προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στην Ερμού).
Β) σε οργάνωση εκδηλώσεων στα σχολεία την Παρασκευή  5 Οκτώβρη (ημέρα του εκπαιδευτικού), τις δύο τελευταίες ώρες του προγράμματος, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με γονείς και μαθητές. Για να αναδειχθούν οι επιπτώσεις της πολιτικής των μνημονίων στην εκπαίδευση.
Γ) σε διαμαρτυρίες με αποκλεισμούς διευθύνσεων εκπαίδευσης που θα οργανωθούν από τις ΕΛΜΕ, την Τετάρτη 10/10/12.
 Ο μόνος δρόμος είναι οι μαζικοί, μαχητικοί, παρατεταμένοι αγώνες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. 
 Κάθε σχολείο, κάθε ΕΛΜΕ, κάθε περιοχή  να γίνει κέντρο αγώνα.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να υλοποιήσουν μέτρα στήριξης των κινητοποιήσεων όπως πανό στα σχολεία, συναντήσεις με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, συσκέψεις με τοπικούς φορείς και σωματεία για κοινή δράση, τοπικές διαμαρτυρίες κ.ά.

Διαρκής αγώνας για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα  μέτρα, για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου