Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ερχόμαστε να κάνουμε απολογισμό της δράσης για το 2012 λίγες μέρες μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και του νέου προϋπολογισμού .Ενός Μνημονίου που ψήφισε η νέα τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που είναι σύμφωνα με τις επιλογές και τις οδηγίες της Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και ΔΝΤ, το οποίο περιλαμβάνει το τρίτο κύμα σκληρών μέτρων λιτότητας και αλλαγών στις συνθήκες εργασίας στην ίδια μας την ζωή. Τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα έχουν οδηγήσει σε πτώχευση τους εργαζόμενους και την χώρα. Η ανεργία έχει φτάσει στο 25% κι ιδιαίτερα στην νεολαία στο 50%.Οι περικοπές στην υγεία και την παιδεία ολοκληρώνουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Στον χώρο της εκπαίδευσης είχαμε την ψήφιση του νόμου 4024/11 που συνδέει βαθμό με μισθό, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι νόμος και ήδη προχωράει η εφαρμογή του (με τα ερωτηματολόγια που είχαν σταλεί πριν λίγο καιρό στα σχολεία).
Όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε αρκετές μάχες για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Το νέο Δ.Σ. από την αρχή θέλοντας  να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους, έκανε τις συνεδριάσεις του σε σχολεία ανοιχτά για να μπορούν να τα παρακολουθούν οι συνάδελφοι. Κάθε 2η Τετάρτη έκανε επισκέψεις σε σχολεία για να συζητά και να ενημερώνει τους συναδέλφους. Έτσι επισκέφτηκε τα περισσότερα σχολεία του νομού.
Β) Κινητοποιήσεις οργάνωση της πάλης μας.
Σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα Ε.Κ. οργανώσαμε κινητοποιήσεις στις μεγάλες πόλεις (Θήβα – Λιβαδειά) Συμμετείχαμε στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Αθήνα που διοργάνωνε η ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Συμμετείχαμε στα συντονιστικά των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Ε.Κ Κάναμε δύο έκτακτες Γ.Σ.(3/2/12 και 24/9/12). Κάναμε προσπάθεια να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα αλλά η συμμετοχή των συναδέλφων δεν ήταν αντίστοιχη με την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Γ) Ενημέρωση των συναδέλφων.
Δημιουργήσαμε ιστολόγιο της ΕΛΜΕ. Έγινε ενημέρωση των συναδέλφων με τακτικές ανακοινώσεις στα σχολεία αλλά και στα προσωπικά email.
Δ) Εκδηλώσεις:
Έγιναν δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη έγινε στην Θήβα 22/02/12 με θέμα «Το Δόγμα του Σοκ στην Δημόσια Παιδεία» και ομιλητές τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ Αντωνόπουλο Παύλο, Κοτσιφάκη Θέμη Γ.Γ.της ΟΛΜΕ και την ίδια ημέρα έγιναν επισκέψεις των πιο πάνω ομιλητών και με τον Αλιβιζάκη μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε σχολεία της Λιβαδειάς. Η 2η εκδήλωση έγινε στην Λιβαδειά στις 22/03/12 με θέμα «Νέο Σχολείο- Αξιολόγηση» με ομιλητές τους Χαραμή Παύλο (ΚΕΜΕΤΕ), Πατίδη Ηλία και Πεππέ Δημήτρη από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Ε) ΕΟΠΥΥ
Μια σοβαρή επίπτωση των νέων μέτρων ήταν και η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη .Έγιναν συναντήσεις από το ΔΣ με την διοίκηση του νοσ. Λιβαδειάς και τους ιατρικούς συλλόγους. Επιπλέον έγινε συνάντηση –σύσκεψη με συλλόγους από το δημόσιο (ΟΤΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ) για κοινή δράση.
ΣΤ)Στήριξη συναδέλφων
Όποιος συνάδελφος ή Σχολείο ζήτησε την βοήθεια του Συλλόγου το ΔΣ ανταποκρίθηκε. Έτσι στήριξε και τους συναδέλφους στο 1ο Γυμνάσιο της Θήβας με επίσκεψη στο σχολείο και με σχετική ανακοίνωση που αφορούσε την επιμόρφωσή τους.
Ζ) Το ΔΣ συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.
Η) Άλλες δράσεις.
Ζητήσαμε από την δ/νση της Β/θμιας Εκπαίδευσης να ανακοινώνονται στο διαδίκτυο οι Λυκειακές επιτροπές και οι επιτηρήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων (με αφορμή και ερωτήματα συναδέλφων).
Η ΕΛΜΕ συνδιοργάνωσε με το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων στη Λιβαδειά το ανταλλακτικό παζάρι. Επίσης ήταν συνδιοργανώτρια στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Το κύμα», με αντιφασιστικό περιεχόμενο, την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου στη Λιβαδειά.
Επίσης συνδιοργανώνουμε με το Δήμο Θήβας, κοινωνικό φροντιστήριο (λειτουργεί ήδη) και με το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς (τώρα προσπαθούμε να το οργανώσουμε) στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της στήριξης των μαθητών μας, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης.
Θ) Συνεδριάσεις ΔΣ
Το ΔΣ συνεδρίασε 20 φορές  και στις περισσότερες είχε πλήρη απαρτία.

Οι αγώνες που έχουμε δώσει εδώ και δυόμισι χρόνια δεν σταματάνε εδώ .Έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα χιονοστιβάδα μέτρων:
·        Απολύσεις 2.500 Δημοσίων Υπαλλήλων το 2012 και 25.000 έως το τέλος του 2013 (ήδη υπάρχουν οι πρώτοι υποψήφιοι στους ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ επίορκοι κλπ )
·        Φόροι 40% για τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαλλαγές για τους πλούσιους
·        Κατάργηση δώρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους
·        Μειώσεις εφάπαξ νέες μειώσεις σε μισθούς
·        Διάλυση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
·        Αυξήσεις έως 40% στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗκτλ)
·        Ξεπούλημα δημόσιου πλούτου
·        Δημοκρατικά δικαιώματα -Ένταση της καταστολής (τελευταίες συλλήψεις παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείο)

Παιδεία
·        Κατάργηση βιβλίων –νέες συγχωνεύσεις-πάγωμα προσλήψεων -αύξηση ωραρίου-κατάργηση ουσιαστικά της οργανικής θέσης (μετακινήσεις με απόφαση υπουργού)-αξιολόγηση απόλυση.

Συνάδελφοι, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, υποχώρησης δικαιωμάτων που με αγώνες κατακτήθηκαν στη διάρκεια πολλών χρόνων, πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε ενστάσεις για τη δράση του σωματείου, προβάλει η ανάγκη της στήριξής του και της συμμετοχής μας σε ενωτικούς αγώνες.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ –Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου