Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Γενικά για τις σχολικές γιορτές ισχύει:
1. Αν καλέσετε εσείς κάποιον/ -α (δημοσιογράφο, συγγραφέα, βουλευτή) χρειάζεται πράξη του συλλόγου διδασκόντων με σύμφωνη γνώμη και ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗ από τον Προϊστάμενο (βλ. Γ7/37593/13-04-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ.):.
2Γ2/49181/18-05-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ.: χρειάζεται άδεια για είσοδο στο σχολείο
3. Σύμφωνα με την 240/5/Γ2/1519/1985 ΥΠ.Ε.Π.Θ.
Παρακαλούμε να γνωρίσετε στους διευθυντές των σχολείων της αρμοδιότητας σας ότι απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα.


4. σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου το περιεχόμενο της γιορτής ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ιστορικού γεγονότος που γιορτάζουμε.
Όμως, αν κάποιος σας πει ότι είναι συγγενής παιδιού ή βουλευτής μπορεί προφανώς να παρακολουθήσει την γιορτή. Όμως, δεν μπορεί να πάρει τον λόγο και να τοποθετηθεί επί του περιεχομένου της γιορτής ή να προσπαθήσει να εξηγήσει ότι κακώς γιορτάζεται ένα συμβάν (π.χ. ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο).
Αν πάρει το λόγο δια της βίας (σπρώξιμο, προπηλακισμός του διευθυντή, απειλή κ.λπ.) καλούμε τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές να περάσουν έξω από την αίθουσα, ειδοποιούμε την αστυνομία και την τοπική ΕΛΜΕ, καταθέτουμε μήνυση αν μας έβρισαν ή μας έσπρωξαν, καταγγέλουμε με πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων την ενέργεια και κάνουμε έγγραφη αναφορά στον προϊστάμενο της οικίας διεύθυνσης.
Αυτά με την ευχή να μην σας συμβεί τίποτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου