Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία Τρίτη 9 Ιουλίου, 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, στη Λιβαδειά.

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία 
Τρίτη 9 Ιουλίου, 8 μ.μ. 
στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, στη Λιβαδειά.
ΚΑΛΕΣΜΑ
Σήμερα, που η κοινωνία χειμάζεται, ένα άλλο σχολείο είναι η απάντηση στις ανάγκες της. Ενα σχολείο,διευρυμένου ωραρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες στήριξης των μαθητών με ενισχυτικά μαθήματα,που θα παρέχει όσα η ελληνική οικογένεια αδυνατεί πλέον να πληρώνει (ξένη γλώσσα με πιστοποίηση, αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πιστοποίηση στους υπολογιστές...)
Αντ' αυτού η κυβέρνηση προχωρά στην υποβάθμιση της ήδη παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, με συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών.
Σήμερα, κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το έργο της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών. Προχωρούν στην υλοποίηση των συμφωνιών τους  για τις χιλιάδες υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών (αλλά και άλλων εργαζομένων στο δημόσιο) που θα οδηγήσουν σε απολύσεις για να συμπληρωθεί ο κατάλογος της ντροπής. Και αυτές οι χιλιάδες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών.
Όμως τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να λειτουργήσουν με πάνω από 20.000 λιγότερους  (αν υπολογίσουμε και τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις που δεν θα αναπληρωθούν) το Σεπτέμβρη.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Καλούμε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία την Τρίτη 9 Ιουλίου, το απόγευμα 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Μπουφίδου, στη Λιβαδειά.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση.
Το δημόσιο σχολείο είναι δικαίωμα όλου του λαού και σ΄αυτό το σχολείο δεν περισσεύει κανένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου