Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                                                         19/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η  Συντονιστική  Επιτροπή  εκπαιδευτικών  Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα,  καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, να προβεί σε προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Δημοσίων ΙΕΚ-ΣΕΚ.

Την ίδια στιγμή που  ο Υπουργός και ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας δηλώνουν ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός  των σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ  - γεγονός που αποδεικνύει τις αυξημένες ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό-, ο Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει στο  αόριστο  μέλλον, μόνο 1250 θέσεις εκπαιδευτικών και διοικητικών στα  ΔΙΕΚ-ΣΕΚ, εξαιρώντας ταυτόχρονα χωρίς κανένα  λόγο, 10 κλάδους  εκπαιδευτικών που έχουν εκπαιδευτικό  αντικείμενο στις σχολές αυτές.

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι είναι εφικτό και αναγκαίο να αυξηθούν οι θέσεις στα ΔΙΕΚ-ΣΕΚ για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα έτσι ώστε (μετά την εξαίρεση όλων των συναδέλφων με δεύτερα πτυχία και την τοποθέτηση συναδέλφων με κατάλληλα προσόντα σε σχολές των ΤΕΙ) να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
Να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να μας εμπαίζει 
Μία οργανική θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα
Κανείς δεν περισσεύει
Κανείς δεν πρέπει να οδηγηθεί στην απόλυση


Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου