Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΟΛΜΕ: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
                                                                                                Αθήνα, 04/05/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015


Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αν και ο πολυπληθέστερος των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις όπως οι περισσότεροι άλλοι κλάδοι.
Θεωρούμε, ότι στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση κατασκηνώσεων για τα παιδιά των καθηγητών και των καθηγητριών αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και μια πράξη αλληλεγγύης και στήριξης προς τους συναδέλφους/ισσες και ιδιαίτερα τους νεότερους (που έχουν και μικρότερα παιδιά) και που το εισόδημά τους έχει μειωθεί  δραματικά τα τελευταία χρόνια.
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά από την ολοκληρωμένη πρόταση που παρουσίασε το Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. αποφάσισε να χρηματοδοτήσει και φέτος τη φιλοξενία 400 περίπου παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά:
1.      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες/όλοι οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει, στις Ε.Λ.Μ.Ε. που ανήκουν, τη συνδρομή τους για το έτος 2014-2015.
2.      Η επιλογή της κατασκήνωσης θα γίνει από τους γονείς, από τους καταλόγους των κατασκηνώσεων που θα ανακοινωθούν με την πρόσκληση. Καλύπτεται οποιαδήποτε κατασκηνωτική περίοδος επιλεγεί.
3.      Όσοι/όσες ενδιαφέρονται θα πρέπει αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 να στείλουν την αίτησή τους (επισυνάπτεται) και απαραίτητα τη βεβαίωση (σκαναρισμένη) από την αντίστοιχη Ε.Λ.Μ.Ε. ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή για το 2014-15, καθώς και την κάρτα μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε. (σκαναρισμένη).
 Η αποστολή θα γίνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: kataskinoseisolme@gmail.com (με κανένα άλλο τρόπο δεν θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).
4.      Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα καλύψει το ποσό των 231 ευρώ για την κατασκηνωτική περίοδο των 11 ημερών (21 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ) και οι γονείς θα επιβαρυνθούν ως εξής:


Α.         Για τις κατασκηνώσεις Βορ. Ελλάδας (ΕΛΠΕ): Με το ποσό των 50 ευρώ (4,5 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ). Τα 231 ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που θα δοθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. Για περισσότερες των 11 ημερών επιβαρύνεται εξ’ ολοκλήρου ο γονέας. Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης του παιδιού από την κατασκήνωση η χρέωση για τους γονείς και την ΟΛΜΕ αντίστοιχα θα είναι ως εξής: Για τις πρώτες 5 ημέρες πληρώνουν για τις ημέρες που κάθισε το παιδί στην κατασκήνωση. Μετά από την 5η μέρα πληρώνουν όλο το ποσόν.

Β.         Για τις κατασκηνώσεις Κεντρ. και Νοτ. Ελλάδας (ΠΕΛΚ) : Με το ποσό των 77 ευρώ (7 ευρώ την ημέρα με ΦΠΑ). Τα 231 ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που θα δοθεί από την Ο.Λ.Μ.Ε. Για περισσότερες των 11 ημερών επιβαρύνεται εξολοκλήρου ο γονέας. Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης του παιδιού από την κατασκήνωση η χρέωση θα είναι ως εξής: Σε περίπτωση αποχώρησης του κατασκηνωτή μέσα στις 3 πρώτες ημέρες της κατασκηνωτικής περιόδου, οι γονείς και η ΟΛΜΕ θα πληρώσουν το ακριβές ημερήσιο αντίτιμο. Από την 4η ημέρα και μετά, οι γονείς και η ΟΛΜΕ καταβάλουν ολόκληρο το ποσόν και για τις 11 ημέρες.

Σημειώνουμε ότι για λόγους λογιστικής τάξης όπως και για λόγους που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κατασκηνώσεων, οι γονείς πληρώνουν όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους από την κατασκήνωση και με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω, προσκομίζουν τα δικαιολογητικά στην ΟΛΜΕ για να πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν επιπλέον του δικού τους μεριδίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ
Οι γονείς:
α) Προσκομίζουν αυτοπροσώπως
ή
β) Στέλνουν στην Ο.Λ.Μ.Ε. με courier,-με δική τους χρέωση-, το πρωτότυπο τιμολόγιο που την αφορά (στοιχεία τιμολόγησης: ΟΛΜΕ, Συνδ. Οργάνωση, ΑΦΜ: 090056422, ΔΟΥ: Στ Αθήνας, Έδρα: Κορνάρου 2, 10563 Αθήνα), καθώς και φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (κατά προτίμηση ALPHA Bank), όπου θα κατατεθεί το ποσό της επιδότησης.
5.      Η επιλογή των παιδιών, εάν ο αριθμός ξεπεράσει τα 400, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων, ώστε αν υπάρχουν αδέλφια αυτόματα να κληρώνονται και αυτά.
6.      Η κλήρωση θα γίνει μέχρι τις 22 Μαΐου 2015 και τα ονόματα θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες της Ο.Λ.Μ.Ε. (www.olme.gr), του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. (kemete.sch.gr), στο Π.Σ.Δ. και στις άλλες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Μέχρι 30 Μαΐου, αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να αντικατασταθούν από επιλαχόντες.
7.      Μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις.

Λόγω της διεξαγωγής του 17ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας καθώς και του γεγονότος ότι το Λογιστήριο της ΟΛΜΕ θα παραμείνει κλειστό κατά το μήνα Αύγουστο σας γνωστοποιούμε ότι: όσοι γονείς προσκομίσουν τα δικαιολογητικά πληρωμής (φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης και τιμολόγιο κατασκήνωσης) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, θα πληρωθούν άμεσα. Οι επόμενες πληρωμές θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΞΟΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ για την οικονομική προσφορά τους στην Ο.Λ.Μ.Ε.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να διαβαστούν με προσοχή:
* Στην προσπάθειά μας να επωφεληθούν από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνολικά όσο περισσότεροι συνάδελφοι γίνεται, επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων τα παιδιά κληρώθηκαν για το περσινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα,  δηλαδή το καλοκαίρι του 2014, δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα χρονιά.
Τυχόν αιτήσεις συναδέλφων των οποίων τα παιδιά επιλέχθηκαν πέρσι δεν θα αξιολογηθούν.
** Στα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυνάπτονται σκαναρισμένα η Βεβαίωση της ΕΛΜΕ ότι έχει πληρωθεί η συνδρομή και Όχι η Απόδειξη Πληρωμής, καθώς και φωτοτυπία της Κάρτας Μέλους της ΟΛΜΕ και Όχι απλώς ο Αριθμός της Κάρτας Μέλους. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση δεν θα αξιολογείται.
*** Το σύνολο των δικαιολογητικών σκαναρισμένα θα πρέπει να αποσταλούν αποκλειστικά και μόνο μέσω e-mail στη διεύθυνση: kataskinoseisolme@gmail.com
**** Παρακαλούμε να τηρηθούν αυστηρά οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων. Λόγω της έναρξης των διαδικασιών της διεξαγωγής του 17ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε. εκπρόθεσμες αιτήσεις πέραν της 15ης Μαΐου 2015, δεν θα γίνουν δεκτές.
***** Θερμή παράκληση: Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης να δίνουν οι γονείς προσοχή στο ποσό που αναγράφει το τιμολόγιο.
(στην επόμενη σελίδα ακολουθεί η αίτηση που πρέπει να συμπληρωθεί και να
σταλεί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (σκαναρισμένα) μέχρι την
 Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 στο: kataskinoseisolme@gmail.com)



ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
(αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 11/5/15)
Προς:
Ο.Λ.Μ.Ε.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (γονέα – κηδεμόνα): …………………………………………………….                                                                      
ΑΡ. ΑΣΤ. ΤΑΥΤ: …………………………………………………………………………………………………                                 
ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ EK/KOY: ……………………………………………………………………………………
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (παιδιού/-ιών)*:   
1………………………………………………………………
2………………………………………………………………
3………………………………………………………………
4………………………………………………………………
ΗΜΕΡ.  ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (παιδιού/-ιών):               
1………………………………………………………………
2………………………………………………………………
3………………………………………………………………
4………………………………………………………………
                                                              
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:                                                                               
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ:  ………………………………….      ΤΗΛ. ΣΠΙΤΙΟΥ: ………………………                      
E-MAIL:…………………………………………………              ΦΑΞ: ……………………………………….                                    
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: …………………………     ΣΧΟΛΕΙΟ: …………………………………………………                                           
ΕΛΜΕ:……………………………………………..
Ο/Η αιτών/ουσα
 

Επισυνάπτονται: α)Βεβαίωση Ε.Λ.Μ.Ε.
                             β) Κάρτα μέλους της Ο.Λ.Μ.Ε.


*Εάν είναι περισσότερα του ενός αναγράφονται στην ίδια αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου