Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας μετά από πρόταση της ΟΛΜΕ καλεί 

ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση με θέματα:

• «συζήτηση για τις νέες εξελίξεις σε ΕΠΑΛ, τεχνητά πλεονάσματα σε Γυμνάσια, Αναπληρωτές» 
• «οργάνωση δράσεων με παρεμβάσεις - αποκλεισμούς, σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες Εκπαίδευσης 
• «ενημερώσεις γονέων και τοπικών κοινωνιών για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων στην εκπαίδευση» 
 

την Τρίτη 28.06.2016 και ώρα 5.00 μμ στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», στην Κρύα της Λιβαδειάς


Πρόσκληση σε τιμητική εκδήλωση

Πρόσκληση

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σας προσκαλεί σε τιμητική εκδήλωση
 για τους προς συνταξιοδότηση συναδέλφους μας, τους εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος και
τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του κοινωνικού μας φροντιστηρίου
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.

στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λιβαδειάς (Κρύα).

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ – Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Στ. Ελλάδας



            Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-6-2016 στη Λαμία, κοινή συνάντηση των ΕΛΜΕ και  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης, προκειμένου να του εκθέσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος και τα σχολεία της περιοχής, ως συνέπεια της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των αλλεπάλληλων μνημονίων.
            Εστιάσαμε την προσοχή μας
·         στην αυξανόμενη υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που καταδικάζει τα σχολεία να λειτουργούν με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικού προσωπικού
·         στην πλήρη εναντίωσή μας με οποιαδήποτε σκέψη συρρίκνωσης έστω και μίας σχολικής μονάδας, αλλά και των τομέων στα ΕΠΑΛ
·         στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με τους διορισμούς, την οργανικότητα και τις υπηρεσιακές μεταβολές
·         στο σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει από την αναδρομική επιστροφή της προσωπικής διαφοράς που ζητείται από τους αναπληρωτές λόγω λανθασμένης κατάταξής τους στα μισθολογικά κλιμάκια, που απειλεί να εξανεμίσει τον τελευταίο τους μισθό.
·         στην έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία των Υπηρεσιακών συμβουλίων
Τονίσαμε ότι μετά την ψήφιση του πρόσφατου μνημονίου που ακολουθήθηκε από ασφαλιστικό-φορολογικό, αλλά και τις αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρισκόμαστε μπροστά στην «εξαφάνιση» χιλιάδων κενών με τη μέθοδο της… ελάφρυνσης του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου στα γυμνάσια, της.. ελάφρυνσης των ΕΠΑΛ από ειδικότητες και με τη μέθοδο των σχεδόν απαγορευτικών προϋποθέσεων για τη λειτουργία πολλών κλασσικών και ολοήμερων τμημάτων νηπιαγωγείων και ολοήμερων δημοτικών, που για μας μεταφράζεται σε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, αλλά και απώλεια οργανικών θέσεων και υπεραριθμίες των μόνιμων συναδέλφων. Παράλληλα ζητήσαμε την απόσυρση των σχετικών διατάξεων που αφορούν τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.
Το κλίμα που εισπράξαμε ήταν δυστυχώς απογοητευτικό! Στα περισσότερα ζητήματα δεν πήραμε απαντήσεις εκτός από την υπόσχεση ότι οι προβληματισμοί μας θα μεταφερθούν μέσω τηλεδιάσκεψης στην πολιτική ηγεσία! Το μοναδικό ζήτημα το οποίο μπορούμε να θεωρήσουμε ως θετικό ήταν η επανάληψη της δέσμευσης του Περιφ/κού Δ/ντή ότι δε θα κλείσει-συγχωνεύσει καμία σχολική μονάδα στην ευαίσθητη περιοχή της Ευρυτανίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Στερεά. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι τον προσεχή Οκτώβρη θα ζητήσει από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε νέο χωροταξικό των γυμνασίων, με δίκαιη κατανομή του μαθητικού δυναμικού των σχολείων ώστε να μην γιγαντώνονται σχολικές μονάδες στην ίδια περιοχή τη στιγμή που άλλες κινδυνεύουν από συρρίκνωση.
Δυστυχώς, όμως, πήραμε και απαντήσεις τις οποίες θεωρούμε εξαιρετικά αρνητικές για την περιοχή μας και δείγμα γραφής για ό,τι θα επιχειρηθεί πανελλαδικά:
·         Όταν προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε δέσμευση ότι οι υπεραριθμίες που θα δημιουργηθούν ως συνέπεια της συρρίκνωσης ωραρίου στα γυμνάσια, τομέων στα ΕΠΑΛ και νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δεν θα αντιμετωπιστούν με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ, ο Περιφερειακός δήλωσε ότι αν και με πόνο ψυχής ίσως αναγκαστεί να υπογράψει μετακινήσεις… αν είναι για το καλό των σχολείων! Αυτό που αντιληφθήκαμε δε είναι πως όλα είναι ανοιχτά: εντός ΑΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΠΕ (ίσως και ακόμα παραπέρα;)
·         Στο ζήτημα των προϋποθέσεων που θέτει η εγκύκλιος για τη λειτουργία των ολοημέρων, που είναι προκλητικές σε μια περίοδο που οργιάζει η ανεργία, η υποαπασχόληση και η μαύρη εργασία, ο Περιφερειακός ακολούθησε τη «σκληρή γραμμή» λέγοντας ότι είναι παράνομο να… ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ αιτήσεις από όσους γονείς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, άσχετα από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων (της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας εν προκειμένω). Εξάλλου δεν έχουμε συνδιοίκηση…
·         Δεν βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας η σύσταση των  2154 οργανικών θέσεων  εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ΠΕ (Πληροφορικής, Γαλλικών, Γερμανικών, Θεατρικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών).  Έτσι, υποβαθμίζονται τα μαθήματα ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπ/ση, δημιουργείται κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας των εκπαιδευτικών και εμπεδώνεται η εικόνα ενός αναξιόπιστου Υπουργείο Παιδείας στις ίδιες τις διακηρύξεις  του.  
Είναι πράγματι λυπηρό, είναι κατάντια… πρώτη φορά Αριστερά, είναι και ότι πιο σκληρό θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Το ζήτημα, όμως, είναι το εκπαιδευτικό κίνημα να μη μείνει στο σχολιασμό της κατάστασης και στους χαρακτηρισμούς, να μην υιοθετήσει τη λογική της εξαπατημένης κορασίδας. Το ζήτημα είναι να οργιστεί και να βροντοφωνάξει:

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΛΛΗ ΦΤΗΝΕΙΑ, ΑΛΛΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ!

Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Στερεάς Ελλάδας που υπογράφουμε παρακάτω, δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε κοινή δράση και συντονισμένους αγώνες, σε επίπεδο Περιφέρειας και Πανελλαδικά ώστε να μετατραπεί η αγανάκτηση σε οργή και η οργή σε ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!



ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Συζήτηση για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης - STAR Κεντρικής Ελλάδας 16/6/2016 (video)

Μετά την κοινή παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για την αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, το STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/6/2016) φιλοξένησε στο δελτίο ειδήσεων εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για συζήτηση. Για να δείτε το video πατήστε στην εικόνα.
 
http://dai.ly/x4gw1mv?start=2580
 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας, 16/6/2016 (video)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας δηλώνει την έντονη διαμαρτυρία της για την 5441/14-6-2016 κοινή απόφαση των Προϊσταμένων Β/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, με την οποία κατανέμονται οι απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια του Νομού Βοιωτίας για το σχολικό έτος 2016-17.
Η   κίνηση αυτή, η οποία αλλάζει την χωροταξική κατανομή, έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις προς τους γονείς, τους Διευθυντές Γυμνασίων αλλά και προς την ΕΛΜΕ ότι δεν θα γίνουν φέτος αιφνιδιαστικές αλλαγές. Έχει δε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από συλλόγους γονέων, συλλόγους διδασκόντων καθηγητών και από Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της Θήβας και της Λιβαδειάς.

Η     απόφαση των δύο Δ/ντών είναι σε αντίθεση με την Υπουργική Απόφαση Αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002 (Άρθρο 18, παρ. 14) γιατί έγινε χωρίς καμία επίσημη εισήγηση. Η Υ.Α. λέει ότι ο Δ/ντής καθορίζει την περιφέρεια εγγραφής των μαθητών στις σχολικές μονάδες, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων οργάνων. Η θέση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, όπως ομόφωνα εκφράστηκε στη Συνεδρίαση του .Σ., είναι ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στην χωροταξική κατανομή των σχολείων, για να είναι δίκαιη και αποτελεσματική, θα πρέπει να γίνει μετά από σοβαρή και εμπεριστατωμένη δουλειά και ύστερα από εισήγηση των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, οι οποίες άλλωστε είναι υπεύθυνες για την οικονομική διαχείριση των σχολείων. Επιπλέον, οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας ως συλλογικά όργανα εξασφαλίζουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (τοπικές κοινωνίες, γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ.) θα έχουν λόγο και έτσι θα υπάρχει όσο το δυνατόν ορθολογικότερο και δικαιότερο αποτέλεσμα για όλα των Σχολείων του Νομού.

Καλούμε τον Δ/ντη της Δ/νσης Β/μιας Εκπ/σης:

       Να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση

      Να ξεκινήσει άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες, ζητώντας από τις αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας την εισήγησή τους και την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα

έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς τις εντάσεις και τις αντιθέσεις με τις οποίες φαίνεται να κλείνει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις, με στόχο τη εύρυθμη λειτουργία όλων των Σχολείων. Κανένα Σχολείο να μην κλείσει ή να κινδυνεύσει να κλείσει στο άμεσο μέλλον ως αποτέλεσμα πρόχειρων και επικίνδυνων επιλογών.



                    Ο Πρόεδρος                                         Ο Γραμματέας

              Δαμιανίδης Χρήστος                             Κυριάκου Διομήδης

Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Ε Λ Μ Ε   Β Ο Ι Ω Τ Ι Α Σ

Πέμπτη 16 -6- 2016 & ώρα 12.30΄
Παράσταση Διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας
και   Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.
στην Περιφερειακή Δ/νση  Εκπ/σης (Λαμία)

 “Διαμαρτυρόμαστε για την αντι-εκπαιδευτική πολιτική
της Κυβέρνησης -  Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο - 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ε Λ Μ Ε   Β Ο Ι Ω Τ Ι Α Σ    Λιβαδειά 9-6-2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00 στο Δημαρχείο Αλιάρτου, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας με θέματα:
  • Οργάνωση κοινής δράσης με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Στερεάς Ελλάδας και κατάθεση κοινού υπομνήματος στον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στ. Ελλάδας.
  •  11ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
  •   Οικονομικός απολογισμός
  •  Θέση της ΕΛΜΕ στην πρόσκληση του Δ/ντή Δ.Ε. Βοιωτίας για χωροταξική κατανομή    σχολείων.
  •    Τράπεζα αίματος ΕΛΜΕ Βοιωτίας
  •   Προγραμματισμός και οργάνωση εκδήλωσης α)για τους/τις εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια Λιβαδειάς & Θήβας , β) για τους/τις  συνταξιούχους και γ) για τους/τις εθελοντές αιμοδότες συναδέλφους  της φετινής χρονιάς.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

ο Πρόεδρος                      ο Γεν. Γραμματέας


Χρήστος Δαμιανίδης           Διομήδης Κυριάκου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, Τετάρτη 8/6/2016, 12:30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (ΑΘΗΝΑ)

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
(Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016)

Συνάδελφοι,
σας καλούμε να πάρετε μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται μαζί με τη ΔΟΕ την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016, στις 12:30 στα Προπύλαια (Αθήνα).

Για την διευκόλυνσή σας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κηρύσσει την ημέρα αυτή 2ωρη στάση εργασίας 10-12 μ.μ. σε συνδυασμό  με τη δίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 12-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν,
να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι Τρίτη 7/6 και ώρα 10.00 π.μ. στον  Πρόεδρο (τηλ. 6955344199) και στον Γεν. Γραμματέα (τηλ. 6977299374),

ώστε σε συνεργασία με τους Συλλόγους ΠΕ Λιβαδειάς & Θήβας και εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων να ναυλωθεί λεωφορείο για την μετακίνηση στην Αθήνα.
 

Αναχώρηση από Λιβαδειά (Ζάππειο ) ώρα 10.00 πμ  
Αναχώρηση από Θήβα ( Σ.Φ.Ε.) ώρα 11:00 π.μ.

Για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου ΜΑΖΙ με τους Δασκάλους και τους Γονείς!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

ο Πρόεδρος                                   ο Γεν. Γραμματέας

                           Χρήστος Δαμιανίδης                         Διομήδης Κυριάκου

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ
Αθήνα, 01/06/2016
 ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
 (Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016)
 Συνάδελφοι,
 Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου μαζί με τους γονείς και τη ΔΟΕ το Σάββατο, 4 Ιουνίου στις 17.30 στα Προπύλαια.
Ορίζουμε την 8η Ιουνίου Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Παιδεία και την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών σε συντονισμό με τη ΔΟΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων και να οργανώσουν κινητοποιήσειςσε συνεργασία με του Συλλόγους της Α/βάθμιας σε Διευθύνσεις ή Περιφέρειες Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Για τη διευκόλυνση σας το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας 12-2 μ.μ. και 2 – 4 μ.μ. την Τετάρτη 8/6 και σας καλεί να πάρετε μέρος στις κινητοποιήσεις. Ειδικά για την Αθήνα, καλούμε στο συλλαλητήριο που οργανώνεται μαζί με τη ΔΟΕ στις 12.30 στα Προπύλαια. 
 Απαιτούμε:
  •  Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5%
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Κανένας αναπληρωτής δεν περισσεύει
  • Κατάργηση του Ν. 3848/2010
  • Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς
  • Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Η Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ                     Νίκος Παπαχρήστος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ (31-5-2016) «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης Παρεμβάσεις Βοιωτίας:

1.     Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας έχει αποδείξει στην πράξη με τις δράσεις της, τις κινητοποιήσεις και το συλλογικό και ενωτικό αγώνα της, την τοποθέτησή της  απέναντι στα μνημονιακά μέτρα και τις καταστροφικές συνέπειες τους για την κοινωνία και το Δημόσιο Σχολείο.  
2.     Η παράταξη Παρεμβάσεις Βοιωτίας δεν έχει καταθέσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ είτε ψηφίσματος είτε αγωνιστικής δράσης η οποία να έχει απορριφθεί από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πλην αυτής η οποία μειοψήφησε πανελλαδικά. Δηλαδή της 24ωρης απεργίας κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων . Τα πρακτικά του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας είναι στη διάθεση των συναδέλφων.
3.     Η ανάγκη έκφρασης μιας τεχνητής δήθεν διαφοροποίησης και πάντοτε χωρίς προτάσεις, δεν αποτελεί δημιουργική συνεισφορά στην ενωτική λειτουργία και τη συλλογικότητα του συνδικάτου μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος                                    ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Δαμιανίδης                        Διομήδης Κυριάκου