Δε θα σε σώσει κανείς. Ούτε μόνος μπορείς να κάνεις κάτι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας για μόνιμους διορισμούς και εκπαιδευτικούς "φαντάσματα"

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η σικέ αντιπαράθεση που στήνεται τις τελευταίες ημέρες, από τη μια για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από την άλλη για τους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που ανακάλυψε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κ. Κεραμέως. 

Στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στη χώρα μας μειώθηκε κατά 130.000 υπαλλήλους. Συγκεκριμένα από 693.000 που ήταν το 2009 σήμερα είναι 563.000. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική μείωση που υπερβαίνει το 20%.

Η αποχώρηση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, χωρίς να γίνουν παρά ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και ιδιαίτερα στους τομείς του Κοινωνικού Κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εκπαίδευση αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος

Ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (με σχετική ερώτηση στη Βουλή) «καταγγέλλει», χωρίς κανένα στοιχείο, ότι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν εκπαιδευτικοί «φαντάσματα».

Οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

Ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, διορισμούς, για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. 


Ο Πρόεδρος

Θειακούλης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου